Sluk lyset i en time

WWF Verdensnaturfonden foreslår, at vi alle slukker lyset i 1 time den 29. marts 2008. Det skal ske for at støtte klimasagen.

Kim Carstensen, generalsekretær i WWF, siger ifølge Berlingske Tidende: ”Ved at mørklægge Københavns skyline sender vi sammen et stærkt signal til politikerne om at handle”.

Aktionen i København vil i givet fald blive en del af det globale initiativ Earth Our. Det foregik for første gang i Sydney i foråret. Her slukkede 57 % af byens indbyggere ifølge Berlingske Tidende for lyset. Det førte til, at energiforbruget faldt med 10 %.

Per Tybjerg Aldrich hilser initiativet velkomment: ”Det er en god måde at demonstrere den folkelige opbakning til kampen mod miljøtruslerne og klimaforandringerne. Samtidig kan aktionen byde på en god chance for at opleve en mørk nattehimmel med det naturlige lys fra stjernerne, som den byder på, ligesom man forsøgte i Reykjavik og to andre islandske byer sidste år. Det forudsætter dog, at også vejbelysning og andre udendørs belysningsanlæg slukkes. Aktionen kan i øvrigt passende bredes ud til andre byer i landet”

En del af Københavns skyline, som den tager sig ud, når lyset er tændt. Hvis WWF Verdensnaturfonden får tilslutning til dens forslag, vil vi den 29. marts 2008 kunne opleve samme skyline uden lys i en time. Hvis det er skyfrit vil vi tillige kunne opleve stjernerne over byen.


Til hjemmesiden

Til siden om lysforurening

Send E-mail


© Per Tybjerg Aldrich

Oprettet: 2007-10-04

Senest opdateret: 2007-10-04